Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije poručio da je dužnost vjernika da čuvaju druge

"Učesnici litija da poštuju zdravstvene mjere, policija i tužilaštvo da rade po zakonu"

Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije pozvao je vjernike i ostale učesnike litija da se na molitvenim skupovima i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mjera koje se odnose na ličnu higijenu i zdravstvenu zaštitu koje je propisao Institut za javno zdravlje.

"Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovjek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji", kazao je Amfilohije.

On je uputio poziv Državnom tužilaštvu i Upravi policije, kao i drugim nadležnim organima, da se prije i poslije litija ponašaju zakonito i da, kako je rekao, "ne donose, kao prošle nedjelje i ranije, nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vjernog naroda zbog učešća na litijama".

"Oni su dužni da zaštite, a ne da krše Ustavom zagarantovana ljudska prava i slobode.Molimo se Svetoj Trojici da nas iscijeli i zaštiti od svih virusa, a posebno od virusa nepravde, bogomržnje i bratomržnje.", poručio je mitropolit crnogorsko primorski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.