Kontrola optužnice protiv Kneževića odgođena
Duško Knežević

Za 22. jul

Kontrola optužnice protiv Kneževića odgođena

Kontrola optužnice protiv biznismena Duška Kneževića, sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i još tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca odložena je za 22. jul, piše Dan.

Sudija podgoričkog Višeg suda Dragica Vuković saopštila je da su je advokati iz Beograda Nemanja Jovović, Zdravko Đukanović, Ognjen Radić i Borivoje Borović obavijestili da ne mogu pristupiti ročištu zbog zatvorenih granica usljed opasnosti od širenja korona virusa.

"Kako nijesu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje ročišta za kontrolu optužnice, naredno se zakazuje za 22. jul", saopštila je sudija Vuković.

Specijalni državni tužilac Lidija Vukčević 10. januara je podigla optužnicu protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića i sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševća. Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i bivši radnici Atlas banke Aleksandar Vilotijević, Srđan Pavićević i Olga Stanković.

Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.