Britanska ambasadorka uručila Crvenom krstu 200 paketa za najugroženije porodice
Foto: Crveni krst Crne Gore

Umjesto obilježavanja rođendana kraljice

Britanska ambasadorka uručila Crvenom krstu 200 paketa za najugroženije porodice

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp je danas posjetila Crveni krst Crne Gore kako bi uručila donaciju u vidu 200 paketa hrane za porodice najugroženije situacijom sa korona virusom, predsjednici ove organizacije Gordani Mijović.

"Kako Britanska ambasada u Podgorici ove godine ne organizuje tradicionalni prijem povodom proslave Kraljičinog rođendana, nacionalnog praznika ove zemlje, aktivnosti ove sedmice su posvećene realizaciji društveno-korisnih inicijativa. Jedna od njih jeste i donacija humanitarnih paketa Crvenom krstu Crne Gore koje je ambasada obezbijedila za porodice koje su socijalno ugrožene i koje i dalje trpe posljedice korona virusa", saopštili su iz Crvenog krsta.

Foto4

Foto: Crveni krst

Crveni krst Crne Gore je od početka bio veoma aktivan u odgovoru na humanitarne izazove koje je stvorila pojava virusa, pa je susret ambasadorke Kemp i predsjednice Crvenog krsta Mijović bio prilika da se porazgovara o dosadašnjem djelovanju i daljim planovima i saradnji.

Ambasadorka Kemp je ovom prilikom čestitala crnogorskom narodu na dosadašnjem uspjehu u borbi protiv koronavirusa, a posebno zaposlenima i volonterima Crvenog krsta. Tom prilikom je dodala da se danas suočavamo sa izazovima koji „pogađaju naše prijatelje, komšije i zajednice.

Foto7

Foto: Crveni krst

"Zajedničkim naporima možemo prevazići sve poteškoće pred nama, a posebno ove složene poput koronavirusa. Ujedinjeno Kraljevstvo već vodi proces pronalaska vakcine na globalnom nivou, ali nam je drago da možemo pokazati solidarnost i odgovornost na lokalnom nivou, posebno zajednicama kojima je pomoć najpotrebnija", kazala je Kemp.

Mijović se zahvalila britanskoj ambasadi i ambasadorki Kemp na vrijednoj donaciji i spremnosti da podrže Crveni krst onda kad je to najpotrebnije.

Foto3

Foto: Crveni krst

"Naša organizacija i dalje aktivno djeluje na saniranju posljedica korona virusa, koji je u humanitarnom smislu najviše pogodio najranjivije djelove našeg društva, ali i stvorio nove kategorije korisnika. Tako je za nas bio veliki izazov da odgovorimo na potrebe svih kojima je naša podrška bila potrebna. To činimo i dalje, što je naša stalna misija, a ovakve donacije nam veoma pomažu da naš odgovor bude kvalitetniji", navela je Mijović.

Humanitarni paketi će da budu podijeljeni onima kojima je to najneophodnije putem opštinskih organizacija Crvenog krsta širom Crne Gore.

Foto2

Foto: Crveni krst 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.