Crna Gora ima prijatelje širom svijeta: Koreja donirala 1.000 PCR testova, opredijeljena i pomoć od 200.000$
ilustracija

Crna Gora ima prijatelje širom svijeta: Koreja donirala 1.000 PCR testova, opredijeljena i pomoć od 200.000$

Ambasada Republike Koreje je Institutu za javno zdravlje Crne Gore isporučila 1.000 PCR testova na novi koronavirus doniranih od strane jedne korejske korporacije čime se na efikasan i solidaran način podržavaju napori Crne Gore u suzbijanju širenja koronavirusa i obezbjeđivanja optimalnog medicinskog zbrinjavanja oboljelih.

Ovim povodom su Ambasador Republike Koreje Če Hjong-ćan i Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša imali telefonski razgovor 17. juna.

"Ambasador Če je tom prilikom pohvalio posvećene napore Vlade Crne Gore u borbi protiv novog korona virusa. Naglasio je da je važno ostati na oprezu i blagovremeno odgovoriti na moguće sporadične slučajeve infekcije i izrazio nadu da će ova donacija pomoći ojačanju kapaciteta zdravstvenog sistema Crne Gore zarad bezbednosti i zdravlja njenih gradjana.", saopšteno je iz Instituta.

Zahvaljujući se u telefonskom razgovoru na vrijednoj pomoći, Mugoša je iskazao zadovoljstvo što prijateljstvo i duh solidarnosti ne poznaju granice uvremenima kada se sve države svijeta suočavaju sa jednim od najvećih izazova u modernoj istorij.

"Ambasada Republike Koreje, kroz svoje aktivnosti i kroz solidarnost korejskog naroda, još jednom je potvrdila da geografska udaljenost ne predstavlja prepreku prijateljskim odnosima između dvije zemlje“, kazao je Mugoša,

Ova donacija je, dodaju iz Instituta, dobar primjer za sve gore navedeno, ali nije jedini pošto je Republika Koreja odlučila da opredjeli humanitarnu pomoć Crnoj Gori u vrednosti od 200.000 američkih dolara koja će biti dostavljena diplomatskim kanalima i koja će omogućiti dodatno unaprijeđenje i jačanje spremnosti Crne Gore u borbi sa koronavirusom.

"Prijateljski čin Republike Koreje govori o tome da Crna Gora ima prijatelje širom svijeta, a da su dobri diplomatski odnosi ključ razvoja međudržavne saradnje te da humanost i empatija ne poznaju granice.", zaključuju iz IJZ.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.