Ulcinjanin izdao za 13.000 eura državljaninu Turske kuće na Adi, po dolasku mu rekao da je zakasnio

Optužen za prevaru

Ulcinjanin izdao za 13.000 eura državljaninu Turske kuće na Adi, po dolasku mu rekao da je zakasnio

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu nadležnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog R.M. iz Ulcinja, zbog krivičnog djela prevara.

Naime, kako stoji u optužnici oštećeni S.S.O. državljanin Turske uplatio je okrivljenom 13.000 eura na ime izdavanja kuća na Adi Bojani za prošlogodišnju sezonu, a kada je oštećeni došao u Ulcinj pred početak sezone okrivljeni mu je rekao da je zakasnio i nije mu vratio novac.

“Dana 23.11.2018. godine u Ulcinju, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 13.000 eura, okrivljeni R.M. je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu i održavao u zabludu oštećenog S.S.O. iz Turske i naveo ga da na štetu imovine nešto učini, na način što mu je lažno prikazao da će mu pod zakup izdati dva privremena objekta za period ljetnje turističke sezone i to za mjesece april, maj, jun, jul, avgust, septembar i oktobar mjesec 2019. godine, koji se nalaze na lijevoj obali rijeke Bojane označeni kao L13 i L14, površine Po= 120 m2 i Pt = 60 m2”, stoji u optužnici Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju.

Kako se dalje navodi, 23.11.2018. godine sačinjen je ugovor između okrivljenog i oštećenog, a koji ugovor je ovjeren kod notara K.G. u Ulcinju.

“Pa je oštećeni S.S.O. smatrajući da će mu okrivljeni zaista ustupiti na korišćenje označene privremene kućice istom na dan pred zaključenje predmetnog ugovora dana 22.11.2018 godine predao iznos od 3.000 eura u restoranu “Fiška” vlasništvo okrivljenog, dok mu je dana 23.11.2018 godine nakon ovjere predmetnog ugovora predao iznos od 10.000 eura, koji novac u iznosu od 13.000 eura je okrivljeni zadržao za sebe, a oštećenom po dolasku u Ulcinj, aprila mjeseca 2019. godine nije dozvolio korišćenje kućica”, detalji su optužnice.

R.M. je tom prilikom kazao oštećenom da je zakasnio i da stoga raskida ugovor.

“Oštećeni je pristao na raskid ugovora o zakupu ovjerenog dana 23.11.2018. godine, s tim da mu okrivljeni vrati iznos od 13.000 eura koji mu je dao na ime zakupa, na šta okrivljeni nije pristao i povišenim tonom mu se obratio, tjerajući ga iz restorana, pri čemu je bio svjestan svoga dijela i htio njegovo izvršenje”, zaključuje se u optužnici.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.