Foto: Demokratska Crna Gora, Plužine

Demokrate u Plužinama prekinule sjednicu

"DPS je udario na temlje parlamentarizma u Crnoj Gori, nema smisla nastavljati rad opština"

Odbornici Demokrata iz Plužina prekinuli su sjednicu i poručili da se redovan posao ne može obavljati ni u jednoj opštini Crne Gore dok se situacija u Crnoj Gori ne riješi pravnim a ne političkim putem.

"Dok se u Budvi ruši Ustav i gaze zakoni, dok se hapse jedini legitimni predstavnici vlasti i dok se nasilno pokušava preuzeti Budva, smatramo da se ne može obavljati redovan rad u SO Plužine", navodi se u saopštenju Demokrata.

Istakli su da je jučerašnjim postupkom DPS udario na temelje parlamentarizma ne samo u prijestonici turizma, nego u čitavoj Crnoj Gori.

Kazali su da je solidarnost obaveza opozicionih odbornika u svim crnogorskim opštinama da ustanu u odbranu člana 2 Ustava Crne Gore koji kaže da se ne može priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana.

"Ne možemo i ne smijemo dozvoliti otimačinu i pravnu hajdučiju koju pokušava sprovesti DPS, jer bi to značilo gašenje poslednje iskre demokratije u Crnoj Gori. Opoziciona tvrđava ostaće čvrsta samo ukoliko svi stanemo uz nju", poručili su iz Demokrata.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.