Pljevlja: Sveštenik Janjić 24. juna da napusti CG, zabrana ulaska godinu dana
Foto: PV Informer

Rješenje Granične policije

Pljevlja: Sveštenik Janjić 24. juna da napusti CG, zabrana ulaska godinu dana

Svešteniku Saši Janjiću, je uručeno rješenje da mora napustiti Crnu Goru za sedam dana, odnosno do 26. juna. Osim toga, on neće moći da uđe u Crnu Goru godinu dana.

Njegov advokat Josif Mićković je rekao da će uložiti žalbu, te da mu je policija  potvrdila da sve dok je žalba u procesu, svešteniku Janjiću je dozvoljeno da boravi u Crnoj Gori,prenose Vijesti.

Mićković i Janjić su došli do zaključka da bi isto moglo da se desi i drugim sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, koji nemaju regulisan boravak ima ih oko šest. Oni su dodali da je policija prema njima korektno postupala.  

Janjić, protojerej, stavrofor i arhijerejski namjesnik pljevaljski, državljanin je Bosne i Hercegovine, a na službi u Pljevljima je oko 20 godina.

“Ne znam šta će biti , ali šta god da bude, ja se ne plašim toga. Sve što sam radio, radio sam u ime Božije. Mi se nikoga ne plašimo, ovo je naša zemlja, ovo je naš narod”, rekao je Janjić jutros prije saslušanja.

Građani Pljevalja su se okupili jutros ispred zgrade Granične policije u Pljevljima u znak podrške Janjiću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.