U podgoričkom Višem sudu tvrdili da nijesu krivi za šverc 18 kilograma kokaina
Zgrada višeg suda u Podgorici

Akcija "Manjifiko"

U podgoričkom Višem sudu tvrdili da nijesu krivi za šverc 18 kilograma kokaina

Uhapšeni u policijskoj akciji „Manjifiko” juče su pred vijećem sudije Dragoja Jovića u podgoričkom Višem sudu iznijeli odbrane, tvrdeći da nijesu krivi za šverc 18 kilograma kokaina brodom iz Južne Amerike.

Miloš Petrić, Srđan Pavlović, Đuro i Miloš Perović, Toni Petković i Rade Samardžić negirali su članstvo u kriminalnoj grupi čiji je navodni organizator odbjegli Danilo Đurović, prenosi Dan.

Osim njih, optužnicom je obuhvaćen i Branimir Miletić, koji se takođe nalazi u bjekstvu.

Nisu identifikovane osobe iz Kolumbije koje su učestvovale u švercu kokaina.

Mornar Srđan Pavlović u istrazi je priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirao Đurović i razotkrio uloge ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Miloš Petrić ispričao je juče pred sudom da njihovom hapšenju nije prethodila nikakva istraga niti saradnja policije i tužilaštva sa stranim službama, već je to bio sukob optuženog Srđana Pavlovića i Danila Đurovića zbog jedne ljubavne afere.

“Oštećena strana u ovoj priči su moji kumovi. Istina je da je u datom trenutku nismo bili u najboljim odnosima, a to ne znači da nisam osjetio moralnu obavezu da se umiješam u ovaj sukob i Pavlovića sam fizički napao. On je meni zbog toga prijetio i upravo to objašnjava Pavlovićevu ideju da me stavi u glavni kadar ove priče. Kriminalna organizacija Danila Đurovića u kojoj smo navedeni kao članovi samo je jedna od Pavlovićevih fikcija i ona ne postoji”, ispričao je Petrić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.