Komunalna policija i vatrogasci pokušali da djeluju protiv policije, bezbjednosno interesantna lica podstrekivala na nerede
Ilustracija

Komunalna policija i vatrogasci pokušali da djeluju protiv policije, bezbjednosno interesantna lica podstrekivala na nerede

"Službe Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja danas su u poslijepodnevnim časovima, koristeći svoju opremu i tehnička sredstva pokušali da djeluju protiv interesa građana i sukobili se sa policijom, sprječavajući službenike Uprave policije u vršenju službenih dužnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

"Pripadnici ovih službi su tako ugrožavali javni red i mir i onemogućavali policiju da obavlja svoje redovne poslove i zadatke što je nezabilježen slučaj u dosadašnjoj praksi", kažu iz policije.

Dodaju da se oko 200 građana iz ostalih gradova Crne Gore okupilo u Budvi, a koji su predvođeni bezbjednosno interesantnim licima i članovima navijačkih grupa među kojima su članovi navijačke grupe "Varvari" koje je predvodilo osuđivano lice Aleksandar Ivanović.

"Oni su na ovaj način pružali podršku građanima Budve koji su protestvovali na ulicama ovog grada, od kojih je njih više od pola bilo iz drugih gradova Crne Gore. Primjetan je značajan broj okupljenih lica sklonih vršenju krivičnih djela i prekršaja. 

Okupljeni su rušilački lomili mobilijar, prevrtali kontejnere, nasrtali na prolaznike bahatim ponašanjem, izazivali nesigurnost kod građana i prolaznika", ističe se u policijskom saopštenju.

Na skupu su prisustvovala i sveštena lica koja su se dodaje, podstrekavala okupljene u svojim namjerama i agresivnom ponašanju.

"Policija je dokumentovala aktivnosti i u toku je zakonom predviđena procedura upoznavanja nadležnog tužioca", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.