Rajzing Rajnke i Kemp

Ambasadorke SAD i VB zabrinute zbog situacije u BD

"Nasilje da se izbjegne, zakoni da se ne primjenjuju selektivno"

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp i američka ambasadorka u Crnoj Gori Rajzing Rajnke izrazile su zabrinutost povodom današnjih dešavanja u Budvi.

"Sa zabrinutošću pratim današnje događaje u Budvi. Ljudska prava i poštovanje zakona su osnova demokratije i jedini put ka boljolj budućnosti za sve građane Crne Gore. Ova prava i zakone ne možemo primjenjivati selektivno. Posebno bih pozvala na uzdržavanje od nasilja i primjene sile", navela je Kemp na Tviteru.

Rajzing Rajnke pozvala je sve partije na dijalog, kako bi se izbjegli eskalacija, nasilje ili upotreba sile.

"Poštovanje demokratskih procesa i obezbjeđivanje uslova za slobodne i fer izbore su temelji demokratije",kazala je ambasadorka SAD u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.