Iz Vlade odgovorili NVO: Umjesto što prozivate EU, pošaljite poziv izgrednicima koji su izazvali nasilje i nerede u Budvi
Vlada CG

Reagovanje na saopštenje IA-a, CGO-a, CIN-a i Media Centra

Iz Vlade odgovorili NVO: Umjesto što prozivate EU, pošaljite poziv izgrednicima koji su izazvali nasilje i nerede u Budvi

Niko ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegove funkcije, niti ima pravo da poziva policiju i institucije da ne rade svoj posao, navodi se u odgovoru Vlade Institutu alternativa, Centru za građansko obrazovanje, Centru za istraživačko novinarstvo i Media Centru.

"Gdje ste bili gospodo – kad su vatrogasci i komunalne službe obezbjeđivale povoljan ambijent političkoj manjini u Budvi; kad su ove iste službe, iako nenadležne, diktirale uslove za rad lokalne skupštine organizovane pod šatorom; kad se brutalno nasrtalo na odbornike DPS, Crnogorske i nezavisnog poslanika; kad su nečije porodice, kumovi i prijatelji napadali odbornike i prijetili im.

Kako vam nije zasmetala očigledna vulgarizacija demokratije i ukidanje reda i zakonitosti!", pitali su iz Vlade ove NVO.

Iz Vlade ističu da njihovo reagovanje na današnju situaciju u Budvi razumiju kao podgrijavanje atmosfere izgredništva i nereda, i pokušaj medijskog pritiska na organe pravosuđa.

"Na kraju, ne prijetite nam Evropom, nego obezbijedite minimum objektivnosti koja vam tako nedostaje u političkom svrstavanju", poručuju iz Vlade.

Podsjećamo, IA , CGO, CIN, Media centar, danas su saopštili da osuđuju upad jedinica policije u zgradu Opštine Budva, nasilje i hapšenja opštinskih funkcionera, službenika i građana.

"Apelujemo da se pritvoreni puste na slobodu, a policija i tužilašto da se ne uključuju u rješavanje pravne i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve.Pozivamo nadležni sud da hitno odluči u odgovarajućim predmetima koji se nalaze pred ovim sudom.", navodi se u reagovanju koje potpisuju Milka Tadić Mijović, Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore, Goran Đurović, direktor Media centra, Daliborka Uljarević,  direktor Centra za građansko obrazovanje i Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.