Bošković: Alijansa predstavlja temelj jake kolektivne odbrane i u doba pandemije

Bošković na sastanku ministara odbrane Sjevernoatlantskog saveza

Bošković: Alijansa predstavlja temelj jake kolektivne odbrane i u doba pandemije

Ministar odbrane Predrag Bošković učestvuje na sastanku ministara odbrane Sjeveroatlanstkog saveza koji se, putem video konferencije, održava 17. i 18. juna 2020. godine.

Tokom prvog dana sastanka, fokus razgovora bio je usmjeren na analizu bezbjednosne situacije na međunarodnom planu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Polazeći od činjenice da je NATO posvećen neprestanom prilagođavanju aktuelnim dešavanjima na globalnom nivou, ministri odbrane su kako se navodi, konstatovali da je potrebno nastaviti sa aktivnim radom na razvijanju sposobnosti za pružanje adekvatnog i pravovremenog odgovora na potencijalne izazove iz svih starteških pravaca.

"Bilo je riječi o daljim koracima u cilju unapređenja odvraćanja i odbrane Alijanse i zaključeno je da će očuvanje mira, stabilnosti i bezbjednosti u cijelom evroatlantskom području ostati prioritet i u narednom periodu", saopšteno je.

Ministar Bošković istakao je da Alijansa predstavlja temelj jake kolektivne odbrane i da, shodno tome, nastavlja efikasno ispunjavanje ključnih zadataka, istovremeno se prilagođavajući promjenama koje sobom nosi novi bezbjednosni kontekst.

Osvrnuvši se na uticaj COVID-19 krize na funkcionisanje Alijanse, Bošković je naveo da je NATO još jednom demonstrirao sposobnost da nesmetano i odgovorno sprovodi aktivnosti u cilju očuvanja međunarodne bezbjednosti, bez obzira na novonastale izazove.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.