DPS: Carević dokazao da su litije sredstvo rušenja vlasti sa ulice
Foto: DPS

DPS: Carević dokazao da su litije sredstvo rušenja vlasti sa ulice

"Funkcioner Demokratskog fronta i jedan od uzurpatora budvanske skupštine, Marko Carević, još jednom je danas zavapio za litijama, kao poslednjim oružjem u borbi protiv zakona i odluka većine odbornika budvanskog parlamenta. Ovim je on po ko zna koji put potvrdio, ono što dio izmanipulisanih vjernika ne vidi: da su litije sredstvo rušenja vlasti sa ulice. Upravo onog čina, koji su funkcioneri DF i DCG, pokušali da izvedu kada su se oni i članovi njihovih porodica zabarikadirali u zgradi opštine, braneći svoje funkcije, za koje su izgubili legitimitet", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz DPS-a kažu da je još jedan dokaz političkog angažmana Crkve, "koja zajedno sa opozicijom hoće da ruši vlast sa ulice, i današnje prisustvo sveštenih lica pred Opštinom u Budvi, koji su došli “da brane Mitropoliju SPC” davanjem podrške bivšoj opštinskoj vlasti".

"Među njima je bio i sveštenik Mijajlo Backović, poznat po tome što se hvali kako ne poštuje državne simbole Crne Gore i ne ustaje na himnu. Posebno je u mantiji zablistao Boris Radović, političkim obraćanjem njihovoj rodbini, koji je izgleda bukvalno shvatio Carevićevo nedavno javno proglašenje za vrhovnika i  svetovne i duhovne vlasti u Budvi, pa je zavapio da je danas tamo napadnuta Mitropolija. Svakako, ova politička parola sveštenika Radovića, i poistovjećivanje nelegalnih uzurpatora vlasti s Crkvom, dodatno dokazuju spregu SPC, DF i njihovih partnera na projektu rušenja legalne i legitimne  vlasti sa ulice. Našao se tu među luzerima za svaki slučaj i Dritan Abazović, uplašen da će mu Srđan Milić preuzeti mjesto na ljestvici DF-satelita.

Uzgred, Bečiću i svim drugim pristalicama DF želimo da napomenemo da im je uzaludno  obijanje pragova stranih diplomatskih predstavništava, u nadi da će od demokratskih država dobiti podršku za uličarsko ponašanje, političko i fizičko nasilje", navode iz DPS-a.

DPS u saopštenju dodaje da, još jednom želi da izrazi punu podršku policiji i svim nadležnim organima koji su danas u Budvi odbranili zakon i ustavni poredak Crne Gore. 

"Skrećemo pažnju svima onima koji prijetnjama i zastrašivanjem mirnih građana, sprovode političko nasilje, da je to krivično djelo i da će za to odgovarati. Vjerujemo da će i nevladine organizacije, u dogledno vrijeme, prepoznati i osuditi nezakonito ponašanje, upućivanje prijetnji i ugrožavanje života i imovine pojedinih građana Budve.

Budva je zaslužila da se okrene svojoj budućnosti, i da od mjesta prepoznatog po vjerskim podjelama,  političkim nasilnicima i cirkuzantima, vrati svoj imidž mediteranskog grada i prijestonice crnogorskog turizma", poručuju iz DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.