Sa sastanka

Nuhodžić na sastanku komandirima Službe zaštita i spašavanja

"Raspoloživi resursi i hrabri vatrogasci dokaz sigurnosti u sezoni šumskih požara"

Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa komandirima službi zaštite i spašavanja.

Nuhodžić je iskazao zahvalnost svim pripadnicima službi zaštite i spašavanja, koji su u prethodnim mjesecima, tokom borbe sa koronavirusom, pokazali odgovornost i profesionalnost i posvećenim i efikasnim radom učinili da građani osjećaju sigurnost.

"Vaša požrtvovanost jasno govori zbog čega zaslužujete naše poštovanje i dalja materijalno-tehnička ulaganja, sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije u narednom periodu“, saopštio je ministar.

Takođe, naglasio je da ovu požarnu sezonu dočekujemo u drugačijim okolnostima, koje zahtijevaju i dodatnu posvećenost u radu.

"Raspoloživi resursi, zalaganje i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, kao i očekivana odgovornost građana, razlog su da vjerujem da će se sistem zaštite i spašavanja uspješno suprotstaviti požarima i tokom ove sezone. Iskustvo tokom prethodne tri godine saradnje, potvrđuje da država u vama ima hrabre, profesionalne i odgovorne pojedince, koji na kvalitetan način upravljaju resursima i poslovima koji su vam povjereni“, zaključio je Nuhodžić.

Konstatovano je da su postojeći kapaciteti za gašenje požara za ovu godinu 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vatrogasno-spasilačkih vozila, zatim oko 150 dobrovoljnih vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila, a iz vazduha će, u slučaju potrebe, požare gasiti tri protivpožarna aviona Ministarstva unutrašnjih poslova i tri helikoptera Vojske Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, Direktorata za vanredne situacije MUP-a i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.