Sin Carevića napao policajca?
Foto: RTV Budva

Sin Carevića napao policajca?

Dežurni tužilac naložio je da se povodom napada na policajca u Budvi , za koje je osumnjičen M.C. , prikupe sva neophodna obaveštenja, od navedenog lica, oštećenog policijskog službenika i svih prisutnih lica, te da se pribavi medicinska dokumentacija za oštećenog nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju. Mediji prenose da je policajca napao sin gradonačelnika Budve Marka Carevića, Milan Carević.

Kako je saopšteno, dežurni tužilac ODTa u Kotoru obaviješten je da je od strane policijskih službenika Uprave policije Centar Bezbjednost Budva privedeno lice, koje je ispred zgrade Opštine Budva napalo policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

"Nakon privođenja, u Centru bezbjednosti Budva lice koje je napalo policijskog službenika identifikovano je i utvrđeno je da se radi o M.C. iz Budve.Dežurni tužilac naložio je da se povodom ovog događaja prikupe sva neophodna obaveštenja, od navedenog lica, oštećenog policijskog službenika i svih prisutnih lica, te da se pribavi medicinska dokumentacija za oštećenog. Nakon analize svih prikupljenih informacija biće donijeta odluka o daljem postupanju.", saopšteno je iz ODTa.

Dežurni tužilac je, kako se dodaje,naknadno obaviješten, da je u Budvi više lica, među kojima su i K.R. i M.C. privedeni zbog ometanja službenih lica da obave službenu radnju – asistenciju Upravnoj inspekciji.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru će, kako je saopšteno, nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i o ovom događaju, donijeti odluku o daljem postupanju.

Policija je uhapsila jutros gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine Budva Krstu Radovića zbog odbijanja da dozvole novoj skupštinskoj većini u tom gradu da preuzme vlast.

Carević i Radović uhapšeni su nakon što su jake policijske snage opkolile zgradu opštine u kojoj oni borave od sinoć. Tokom policijske akcije polomljena su stakla na zgradi opštine, a uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj kao i savjetnici gradonačelnika Nikola Jovanović i Đorđe Vujović.

Nakon što je u Skupštini opštine Budva formirana nova većina Carević i Radović, predstavnici opozicionih partija na državnom nivou, odbili su da predaju vlast novom predsjedniku opštine Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč. Oni tvrde da je nova većina koju predvodi Demokratska partija socijalista formirana političkom korupcijom kao i da je izbor Bulatovića i Kuč nelegalan.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave Crne Gore juče je donijela rješenje kojim se naređuje nadležnima u Opštini Budva da omoguće pristup novim čelnicima opštine i SO u službene prostorije, kao i da im se na raspolaganje stave službeni pečati i nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.