Dakić: Ženska streljačka ekipa VCG ostvaruje zavidne rezultate
Foto: MOD

U Nikšiću

Dakić: Ženska streljačka ekipa VCG ostvaruje zavidne rezultate

Osvajanjem prvog mjesta na "V Kupu Nezavisnosti u preciznom streljaštvu" u Nikšiću ženska streljačka ekipa VCG još jednom pokazala ravnopravnost sa muškim kolegama, kazao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general major Dragutin Dakić. On je izrazio zadovoljstvo za izuzetne rezultate vrijedne pažnje.

Dakić je danas primio najbolje predstavnice streljačke ekipe VCG, nagrađene u kategoriji pištolj na „V Kupu Nezavisnosti u preciznom streljaštvu“ u Nikšiću.

Tom prilikom, načelnik Generalštaba je u ime ministra odbrane i svoje lično ime čestitao i izrazio zadovoljstvo za izuzetne rezultate vrijedne pažnje. On je kazao da su očekivanja ispunjena, jer je uložen rad i ogromno zalaganje.

3

„Osvajanjem prvog mjesta na Kupu, Vojska Crne Gore je predstavljena na valjan i primjeran način širom države, posebno za sprot koji je tradicionalno podrazumijevao učešće muškaraca. Time su članice ženske ekipe u streljaštvu VCG još jednom pokazale da su ravnopravne sa svojim muškim kolegama“, kazao je Dakić.

U nadi da će u narednom periodu njihov talenat biti prepoznat na međunarodom planu, poželio im je puno uspjeha u sportskom, profesionalnom i ličnom životu, uz isticanje velike podrške od strane Ministarstva i Vojske.

2

Žensku ekipu koja je u prethodnom periodu osvajala značajna priznanja i na prethodnim takmičenjima čine poručnica Jelena Pašić iz Čete specijalnih snaga, vodnica Rosa Lalić Mujović iz Čete vojne policije i profesorica Branka Vujičić, zaposlena u Centru za obuku u Danilovgradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.