Crnoj Gori više od 10.000 medicinskih zaštitnih maski
Foto: Skupština CG

Globalni savjet za toleranciju i mir donirao

Crnoj Gori više od 10.000 medicinskih zaštitnih maski

Globalni savjet za toleranciju i mir, na čijem čelu se nalazi ambasador Ahmed Bin Mohamed Al Džarvan, donirao je Crnoj Gori više od 10.000 medicinskih zaštitnih maski.

Maske su stigle danas u Skupštinu Crne Gore, odakle će biti proslijeđene onima koji se nalaze na prvoj liniji odbrane u borbi protiv korona virusa.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine CG, u pismu upućenom potpredsjedniku Skupštine Crne Gore Branimiru Gvozdenoviću, ambasador Al Džarvan istakao je da su ovo "čudna vremena za čovječanstvo, a to nas podstiče da pozovemo na vanredne mjere i korišćenje naše ekspertize i mreža, kako bismo podržali svakog našeg sugrađana u svakodnevnoj borbi sa kolosalnim neprijateljem naših društava".

Gvozdenović se zahvalio na humanom gestu ove prestižne institucije, ističući značaj doprinosa Globalnog savjeta za toleranciju i mir u situaciji sa kojom se suočava cijelo čovječanstvo.

Kako podsjećaju, Globalni savjet za mir je međunarodna organizacija koja za cilj ima širenje principa i vijednosti mira i tolerancije u svijetu sa akcentom na mlađu populaciju, uz podršku UN-a.

Ova globalna organizacija kao osnovne ciljeve svog postojanja ističe povećanje vrijednosti tolerancije i širenje kulture mira, borbu protiv diskriminacije, rasizma, vjerskog i etničkog i sektaškog ekstremizma, kao i razvijanje norme Međunarodnog prava koje jača principe tolerancije i postizanja mira.

"Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović prilikom posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima povodom formiranja grupe prijateljstva sa Parlamentom UAE, novembra 2018. godine, upoznao je i počeo saradnju sa predsjednikom Globalnog savjeta za toleranciju i mir, ambasadorom Al Džarvanom.
Kasnije, Gvozdenović je učestvovao na drugoj sjednici Globalnog savjeta za mir i toleranciju, takođe novembra 2018. godine u Tirani, kada je razgovarao i produbio saradnju sa predsjednikom Al Džavranom i članovima Savjeta", napominje se u saopštenju Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.