Španija razmatra uvođenje karantina za Britance
Ilustracija

Španija razmatra uvođenje karantina za Britance

Različite izjave španskih zvaničnika izazvale su pometnju oko pravila koja će važiti za putnike iz Velike Britanije u Španiju kada ta zemlja u nedjelju otvori svoje granice.

Španski zvaničnici saopštili su u ponedjeljak da putnici koji dolaze iz Velike Britanije neće morati da budu u karantinu po dolasku u Španiju od nedjelje.

Međutim, šefica španske diplomatije Aranča Gonzales Laja kazala je da će ta zemlja Britancima možda uvesti dvosedmični karantin, ukoliko Velika Britanija zadrži svoja trenutna pravila vezana za putovanja.

Prema tim pravilima, svako ko se vraća ili ulazi u Britaniju mora da se samoizoluje na dvije sedmice, prenosi BBC.

Različite poruke uslijedile su nakon što je španski premijer Pedro Sančes tokom vikenda kazao da će španske granice 21. juna ponovo biti otvorene za putnike iz svih zemalja Evropske unije (EU), sa izuzetkom Portugalije.

U ponedjeljak uveče, portparolka španske vlade potvrdila je da će na listu zemalja čiji građani mogu da putuju u Španiju biti dodata Velika Britanija.

Nešto kasnije, Gonzales Laja dala je nove smjernice o pravilima putovanja putnicima iz Velike Britanije koji stižu u Španiju.

Ona je kazala da će Španija razgovarati sa Britanijom da bi vidjela da li da uvede mjere reciprociteta, s obzirom na to da oni imaju različite mjere u odnosu na ostatak EU.

"Nadajmo se da će do trenutka kada otvorimo naše granice i Velika Britanija napredovati", navela je Gonzales Laja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.