Poljak se zapalio ispred parlamenta
Ilustracija

Spasila ga brza reakcija policije

Poljak se zapalio ispred parlamenta

Ispred Sejma poljskog parlamenta u Varšavi, na mjestu gde obično poslanici odgovaraju na pitanja novinara, u utorak popodne se polio zapaljivom tečnošću i uz uzvike "U ovoj zemlji nema pravde" zapalio jedan 48-godišnji Poljak.

Policajci su uspjeli da ga spasu i muškarac je prevezen u bolnicu.

Muškarac je ispred Sejma došao biciklom, prišao novinarima ispred ulaza u donji dom poljskog parlamenta, pitao ima li tu istraživačkih novinara i kada je dobio odgovor otišao je do obližnjeg spomenika, polio se zapaljivom tečnošću i zapalio, javlja poljska privatna televizija Polsat.

"Četrdesetosmogodišnjaka kao živu buktinju primijetili su policajci u patroli. Uz pomoć očevidaca ugasili su odjeću na muškarcu, pružili mu prvu pomoć i predali su ga ljekarima hitne pomoći. Na policajce je vikao da u ovoj zemlji nema pravde", rekao je dnevniku Gazeta viborča portparol lokalne policije Robert Šumjata, prenosi Beta.

Ljekari su saopštili da život muškarca koji je pokušao samoubistvo nije u opasnosti, a očevici su uvjereni da ga je spasila brza reakcija policajaca koji su sa njega strgli zapaljenu odjeću.

Za sada nije poznato šta je ovog Poljaka navelo na takvu vrstu protesta, jer kod sebe nije imao nikakve letke ni oproštajno pismo.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.