Foto: Ministarstvo sporta i omladine

Koprivica poručio

"Aktivno učešće mladih je od ključnog značaja za njihovu budućnost"

Ministarstvo sporta i mladih je na Konkursu za sufinansiraje projekata nevladinih organizacija u oblasti omladinske politike podržao i projekat Centra za građansko obrazovanje: (Re)aktivator!

NVO Centar za građansko obrazovanje je u okviru svog projekta organizovao Školu omladinskog aktivizma koju je uspješno završilo 25 srednjoškolaca. U Omladinskom centru u Podgorici uručene su diplome, nakon čega je otvorena debata na temu omladinskog aktivizma, a mladi su upoznati i sa brojnim aktivnostima na poljuo mladinske politike koje je Ministarstvo realizovalo od osnivanja.

"Primjer mladih koji su se angažovali kroz ovaj i slične projekte je najbolji dokaz da mladi imaju izbor i mogućnosti, i da samo od njih zavisi da li će iskoristiti šanse koje im se nude. Projekat je pokazao da mladi žele da budu dio rješenja i da su spremni da se angažuju u rješavanju problema koje identifikuju u svojim zajednicama“, istakao je direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.