DF BD:  Fašizam je kada hapsite političke neistomišljenike i bagerima idete na crkve
Demokratski front, Budva

Reagovanje na saopštenje DPS-a

DF BD: Fašizam je kada hapsite političke neistomišljenike i bagerima idete na crkve

Demokratski front (DF) reagovao je na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kojem su Marka Carevića poredili sa Njegošem, tvrdeći da gradonačelniku Budve to može da bude samo za ponos, a da DPS time pokazuje elemntarno nepoznavanje istorije Crne Gore.

"Partijska piskarala DPS ovih dana pokazuju ogromnu dozu arogancije i manjak stida. Doduše pokazuju i da ih je strah od samo jednog čovjeka kojeg pokušavaju diskreditovati na sve načine – Marka Bata Carevića nazivajući ga ''Njegoš iz Budve'', navodi se u saopštenju DF-a.

Naveli su da zamjenom teza ne mogu da skrenu pažnju sa "Filozofa iz Grblja", koji je dokazano oštetio Budvanski budžet, a koji je pobjegao organima reda.

"U državi koju ste beatifikovali, postoji samo jedan fašizam – vaš. I šta god uradili vi to ne možete zamaskirati. Fašizam je kada proganjate i hapsite političke neistomišljenike, kada se partija poistovjeti sa državom, kada pendrecima i dugim cijevima disciplinujete građane, bagerima idete na crkve i manastire, kada u mrklom mraku pod policijskom opsadom i okupacijom usvajate protivustavni zakon kojim rušite Srpsku Pravoslavnu Crkvu i kada političkom korupcijom prekrajate izbornu volju", kazali su iz DF-a i dodali da se oni ponose Njegošem, a da ako DPS-a misli da nekoga može uvrijediti poređenjem sa najslavnijim misliocem Crne Gore onda to više govori o njima nego o onome kome je to upućeno.

"Zaista nam je drago da vam je Marko Carević postao noćna mora, jer ni jedno saopštenje u posljednjih sedam dana ne možete sročiti a da ga ne spomenete, i obećavamo potrudićemo se da tako i ostane. I naravno da ćemo kao slobodni građani prisustvovati svakoj litiji koju organizuje naša Srpska Pravoslavna Crkva. Naglašavamo ovo slobodni, jer je to pojam koji vi okovani retrogradnom sviješću i mračni koliko ljudska duša može biti, uvaljani u blato politike koja u kontinuitetu 30 godina razara biće Crne Gore, teško možete razumjeti", kazali su iz DF-a.

Oni su poručili DPS-u da krene da se bave litijama, a ne finansiranjem svojih članova jer to vodi nepovratnom ekonomskom uništenju države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.