Šimunovići u kući živjeli sa 300 zmija: Nađene po zidovima, temeljima i tavanu
Foto: Srbi za Srbe

Šimunovići u kući živjeli sa 300 zmija: Nađene po zidovima, temeljima i tavanu

U selu Drnovac kod Boljevca desila se jedna nevjerovatna, pa čak i bizarna priča.

Porodica Šimunović je jedne noći prije nekoliko godina otkrila da se u njihovoj kući razmnožilo čak 300 zmija. Roditelji i troje djece su hitno evakuisani, a zmije su nađene po zidovima, temeljima i tavanu,prenose Nezavisne novine.

Danas opet žive u toj kući, tj. adaptiranoj štali. I dalje se dešava da naiđu na poneku zmiju.

"To se desilo dok su djeca bila manja. Noć je bila kad mi je ćerka uzviknula 'tata, tata, gušter'. Upalio sam svijetlo i vidio nekoliko zmija po patosu. Ispostavilo se da su se zmije izlegle u stajskom đubrivu, a zatim utočište našle u našoj kući. Traume i strahovi su još tu, mada se čovjek svikne vremenom", priča domaćin Milan za Humanitarnu organizaciju "Srbi za Srbe".

Neke zmije su tada pohvatane, a neke su se razbježale. Mnogi mediji su prenijeli tu priču, bilo je i dosta pokušaja da im se pomogne. Ipak, Šimunovići su se nakon nekog vremena vratili u tu kuću.

"Tu smo gdje smo, u ove dvije neuslovne sobice. Plafon je ispucao, nemamo ni prave temelje. Jedino što valja je pogled na čuvenu planinu Rtanj... Ćerke se školuju, a Milanče (18) mi pomaže oko branja ljekovitog bilja i pravljenja čajeva. Imamo i manji voćnjak sa šljivama, kruškama, jabukama... Sve što zaradimo ide na hranu", dodaje Milan.

Milanovoj supruzi Verici je, nažalost, nedavno ustanovljen rak grlića materice, pa će morati hitno na operaciju. Ipak, ona radije priča o svojoj djeci.

"Ma pustite to, želim da vam se pohvalim mojom Anom (15). Trenirala je karate i ima šest medalja i sedam-osam diploma. A Laura (11) baš voli da uči. Ne moramo ništa ni da joj kažemo, ona sama uzme da radi domaće zadatke", kaže Verica.

Na pitanje šta bi najviše voljela za svoju djecu, odgovara:

"Uf, volela bih mnogo toga.. Bar da imaju kupatilo, a ne poljski toalet i korito kao sada", kaže Verica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.