Njemačka bi danas trebalo da ukine zdravstvene kontrole na granicama
Foto: AFP

Uvedene zbog pandemije KOVIDA-19

Njemačka bi danas trebalo da ukine zdravstvene kontrole na granicama

Njemačka bi danas trebalo da ukine zdravstvene kontrole na granicama uvedene zbog pandemije KOVIDA-19.

Uoči ukidanja kontrola zdravstvenog stanja putnika na granicama, list "Bild am zontag" je objavio da je njemačka policija na graničnim prelazima zbog sumnje na zarazu korona virusom odbila 196.000 ulazaka u držžavu.

Broj odbijenih ulazaka odnosi se na period do 11. juna, rekao je za "Bild am zontag" njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

On je rekao da kontrole na granicama od 16. marta, kada su privremeno uvedene, sprovodi 6.000 pripadnika policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da su virusom zaražžena 122 policajca, prenosi Srna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.