Tomaš Đurović i Irena Bošković proglašeni za najbolje atletičare
Foto: ASCG

Atletski trofej Crne Gore u Baru

Tomaš Đurović i Irena Bošković proglašeni za najbolje atletičare

Član Podgorice, Tomaš Đurović i Irena Bošković iz mojkovačke Tare proglašeni su za najbolje atletičare mitinga Atletski trofej Crne Gore u Baru.

Đurović je u bacanju kugle ostvario hitac 19 metara i 53 centimetra. Taj rezultat po IAAF tablicama vrijedi 1,093 boda, prenosi MINA.

Bošković je u skoku u vis preskočila ljestvicu na 170 centimetara.

Po IAAF tablicama taj rezultat vrijedi 926 bodova.

U okviru trofeja održano je i zvanično Prvenstvo Crne Gore na 10.000 metara, na kojem su trijumfovali Željko Dabović iz AK Sparta i članica AK Nikšić, Slađana Perunović.

Dabović je slavio ispred klupskog druga, Perice Vučkovića i Dragoljuba Koprivice iz barskog Mornara.

Perunović je bila brža od Rade Miladinović iz Podgoričkog maratona.

U kategorji juniora pobijedio je član Sparte, Vasilije Šćepanović.

Nacionalni rekord u konkurenciji cicibana postavio je Enes Erović iz Jedinstva, koji je trku na 400 metara istrčao za minut, devet sekundi i 99 stotinki.

Oboren je i jedan rekord mitinga u disciplini skok u dalj kod muškaraca – Ognjen Vojvodić iz Mornara, koji je skočio 6, 68 metara.

Na mitingu je nastupilo preko 130 takmičara iz 16 atletskih klubova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.