Zabranjeno održavanje  litije u Bijelom Polju
Foto: Screenshot

Uprava policije

Zabranjeno održavanje litije u Bijelom Polju

Uprava policije je zabranila održavanje litije u znak protesta zbog usvajanja novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koja je bila planirane za sjutra u Bijelom Polju.

"Ne dozvoljava se održavanje javnog okupljanja  Molitvenog hoda- litije, koja je zakazana od Petrove crkve, ulicom "III sandžačke", Ul."Slobode" i Ul. "Nedeljka Merdovića do crkve Svetog Nikole u Nikoljcu, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, shodno čl.14 st. 4 Zakona o javnim okupljanjima - Javno okupljanje NIJE BLAGOVREMENO PRIJAVLJENO Centru bezbjednosti Bijelo Polje", navodi se u rješenju koje je objavljeno na Fejsbuku.

Kako se navodi u obrazloženju, okupljanje je prijavljeno četiri dana ranije, 10. Za 14.jun, umjesto zakonskog roka od pet dana.

Nakon ovakve odluke policije, sjutra će se u Bijelom Polju kod Hrama Sv. Ap. Petra i Pavla održati moleban sa početkom u 19h.

104101984879768089183972710606683935039591n

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.