Njemačka u ponedjeljak ukida granične kontrole
Foto: Rojters

Njemačka u ponedjeljak ukida granične kontrole

Njemačka će u ponedjeljak, a ne u utorak kako je prethodno bilo predviđeno, ukinuti granične kontrole prema svojim susjedima, uvedene zbog pandemije koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kontrole će da budu ukinute u noći između nedjelje i ponedjeljka, rekao je portparol tog ministarstva. Njemačka će granice da otvori istovremeno sa Francuskom i drugim susjedima.

Vlada kancelarke Angele Merkel uklanja prije svega "obavezu da se ima validan razlog" za ulazak u Njemačku, prenosi Beta.

Njemačka je sredinom marta uvela kontrole na granicama s nekim susjedima da bi obuzdala širenje virusa.

Prema tim propisima, u Njemačku su mogli da uđu samo prekogranični radnici i kamioni s hranom, dok su posjete iz privatnih razloga bile zabranjene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.