Otkazan
Foto: Facebook

Otkazan "Adria Tour" u Crnoj Gori

Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja donio je danas odluku da se turnir u Crnoj Gori ne održi, prenosi B92.

Najveće teniske zvijezde u regionu trebale su da se okupe 27. i 28. juna u Crnoj Gori.

Direktor "Adria Tour"-a Đorđe Đoković oglasio se povodom ove situacije, rekavši kako je zabrana ulaska građana Srbije u Crnu Goru nepremostiva prepreka za organizaciju turnira.

"Nedjeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nijesu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mjera biti promijenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nijesmo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje - tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo", rekao je Đoković.

Đoković je istakao da su odlučili da donesu odluku o otkazivanju turnira u Crnoj Gori, jer više nema vremena za čekanje.

"Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje 'Adria Tour' na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće", dodao je Đoković.

On navodi da je uvjeren da će se prilike promijeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti domaćin "Adria Tour"-a.

"Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrijednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu", zaključio je Đoković.

Nakon Beograda, "Adria Tour" će se preseliti u Zadar, a potom je planirano da se turnir održi i u Banjaluci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.