Uhapšeni zbog utaje poreza i lažnog stečaja
Ilustracija

Uprava policije

Uhapšeni zbog utaje poreza i lažnog stečaja

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma i Sektora kriminalističke policije su u nastavku kriminalisitičkog istraživanja kodnog naziva „Klap“ Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli dva izvještaja kao dopunu krivične prijave protiv 17 fizičkih i 14 pravnih lica.

"Službenici Uprave policije su u akciji izvedenoj 11. juna 2020. godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišili slobode pet lica. Slobode su lišeni T.N. (44), A.B. (40), A.P. (49), R.P. (46) i E.K. (40), koja su imala status ovlašćenih lica u osumnjičenim pravnim licima „VIP“ d.o.o Podgorica, „Beton Group Popović“ d.o.o. Berane, „Honigs“ d.o.o Podgorica i „Interijer Gradnja“ d.o.o Berane", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, četiri lica se terete za krivična djela utaja poreza i doprinosa i stvaranje kriminalne organizacije, dok se licu A.P. na teret stavlja krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

"U redovnom postupku policija je podnijela izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv 12 fizičkih i 14 pravnih lica sa područja Podgorice, Nikšića i Budve, koja su, kako se sumnja, djelujući u okviru kriminalne organizacije u periodu od 2015. do 2019. godine, po osnovu utajenog poreza pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 600.000 eura", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.