Porto Montenegro dočekuje nove turiste, stižu jahte
Porto Montenegro

Porto Montenegro dočekuje nove turiste, stižu jahte

U popularnom crnogorskom nautičkom naselju Porto Montenegro sve više je vlasnika luksuznih jahti, koji privatnim avionima stižu na naše more.

Mnogi su doba korone, proveli u atraktivnoj tivatskoj marini, koja bi, u zaleđu, zahvaljujuci projektu ekonomskog drzavljanstva Vlade Crne Gore, u bliskoj budućnosti trebalo da dobije nove sadržaje, i još jedan luksuzni hotel, vrijedan preko 45 miliona eura.

Život u crnogorskom, i svjetski poznatom nautičkom naselju i marini,Porto Montenegro, ponovo se vratio. Većina sadržaja je dostupna posjetiocima, uz mjere koje je preporučilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

"Dosta se brzo reagovalo, tako da smo mi već u sedam, osam dana nakon otvaranja marine imali nekoliko vrlo ozbiljnih dolazaka, i oni se u kontinuitetu nastavljaju", kazao je PR i marketing menadžer Adriatics marinas Danilo Kalezić.

 Vlasnici jahti stižu u Crnu Goru ovih dana privatnim avionima. No, ima i onih koji nijesu željeli da napuste tivatsku sigurnu luku.

"Mi imamo već veliki broj vlasnika koji su ostali ovdje tokom korone. Oni su iz Velike Britanije, Ukrajine, Rusije, Srbije", kazao je Kalezić.  

Glavni razlog uplovljavanja i boravka vlasnika luksuznih jahti I brodova u marinu Porto Montenegra su sigurnost i atraktivnost crnogorske obale.

"Ovo je, prije svega bila odluka vlasnika da njegov brod bude u Crnoj Gori. On se, kao i cijela posada, osjećao vrlo bezbjedno ovdje, znajući

da je u Vašoj destinaciji registrovan veoma mali broj slučajeva korona virusa", kaže za TVCG prvi oficir broda Džon Delang.

VTR.MIKAELA HANUKA (2840)

"Došli smo u Crnu Goru prije mjesec dana. Ovo je naša matična luka, I mi smo, bez obzira na to kakvo će biti ljeto, odlucili da budemo ovdje", kaže glavna stjuardesa na brodu Mikaela Hanuka.

Naredne sedmice biće ponovo otvoreni jahting klub i atraktivni bazen, dug 64 metra, prenosi RTCG.

"Sad je najveća aktivnost da ljude koji nikada nijesu bili u Porto Montenegru, a koji zive u Crnoj Gori, na sjeveru drzave, ili oko nas, dovedemo”, kaže Kalezić.

 Porto Montenegro i njegovi vlasnici, međutim, imaju i nove, ambiciozne planove koji ce doprinijeti nastavku razvoja, ne samo nautickog naselja, već i Tivta, i Crne Gore.

"Projekat Boka plejs je, sam po sebi značajan jer se sastoji od hotela, koji će voditi jedan vrlo ugledan svjetski operater, i privatnih jedinica, 144. stana u kondo hotelu, i 70.stanova u privatnim jedinicama. Vrijednost investicije, samo za hotel, biće preko 45.miliona eura, dok će cijeli Boka plejs, uz brojne zajedničke trgove, i ostale sadržaje, biti mnogo više", dodaje Kalezić.

 Boka plejs nalaziće se u zaleđu Porto Montenegra i, među brojnim atraktivnim sadržajima, imace i jedinstveni šoping mol na otvorenom.

Realizacija projekta, između ostalog, omogućena je programom ekonomskog državljanstva, za koji je Porto Montenegro aplicirao i dobio odobrenje Vlade Crne Gore.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.