Hrvatska policija privela šest osoba zbog transparenta
Ilustracija

Hrvatska policija privela šest osoba zbog transparenta

Zagrebačka policija sprovodi kriminalističko istraživanje nad šest osoba koje se sumnjiči za izvješavanje transparenta kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Kriminalističko istraživanje sprovodi se u suradnji s Opštinskim državnom advokaturom u Zagrebu, saopštila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Policija je u petak izvijestila da je privela četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navodi kako su u četvrtak u večernjim satima primili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, ističu, preduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

''S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje biće uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka'', kazali su u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol.

Dinamova navijačka skupina „Bad Blue Boys“ ogradila se od incidenta i kazala da osobe na fotografiji nisu njihovi pripadnici.

Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, a hrvatski premijer Andrej Plenković istoga dana osudio je taj čin.

Radio Slobodna Evropa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.