Policajcu tri godine zatvora zbog uzimanja mita da bi prikrio liječenje ljubavnih problema astrološkim metodama
Ilustracija

Policajcu tri godine zatvora zbog uzimanja mita da bi prikrio liječenje ljubavnih problema astrološkim metodama

Policajac iz Novog Sada osuđen je na tri godine zatvora zbog primanja mita od 3.000 eura kako ne bi pisao krivičnu prijavu za prevaru za navodno "liječenje ljubavnih problema astrološkim metodama".

Posebno odjeljenje Višeg suda u Novom Sadu policajcu D. Z. je izreklo i mjeru bezbjednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od tri godine, nakon odsluženja zatvorske kazne, saopšteno je iz tog suda.

D. Z. je osuđen jer je kao policijac Odjeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu posredno i neposredno od P. M. iz Bačke Palanke, protiv koga se vodio krivični postupak zbog krivičnog djela prevara, zahtijevao poklon za sebe u iznosu od 3.000 eura.

Novac je, kako je saopštio sud, tražio da ne bi podnio krivičnu prijavu protiv N. D. nevjenčane supruge P. M., već samo protiv njega, kao i da ne bi vršio dalje provjere u pogledu podataka o post-net uputnicama većeg broja oštećenih osoba na kojima je primalac novca N. D., za navodno "liječenje ljubavnih problema astrološkim metodama".

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu, prenosi Tanjug.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.