Italijanski premijer tri sata saslušavan: Spokojan sam, ne vjerujem da će mi se suditi
Đuzepe Konte

Italijanski premijer tri sata saslušavan: Spokojan sam, ne vjerujem da će mi se suditi

Italijanski premijer Đuzepe Konte, koji je u petak saslušan o tome kako je upravljao tokom epidemije, izjavio je da je u potpunosti spokojan i da ne strahuje da će mu se suditi zbog toga.

"Sve sam objasnio tužiocima. Potpuno sam spokojan", rekao je Konte za list "Stampa" (La Stampa) i dodao da je postupa u skladu s "naukom i po savjesti", te da je "svaki korak odobravao naučno-tehnički odbor", prenosi Beta.

Marija Kristina Rota, tužiteljka oblasti Bergama, gdje je istoimeni grad koji ima najteže posljedice epidemije, u petak je tri sata u Rimu ispitivala Kontea u sklopu istrage o kašnjenju proglašavanja "crvenih zona" na sjeveru Italije dok se širila bolest Covid-19.

Nekoliko opština Lombardije je krajem februara proglašeno "crvenim zonama", a pošto se u martu epidemija nastavila da širi, predložena su nova područja kao "crvene zone".

Naučno-tehnički odbor koji savjetuje vladu, tada je predložio da cijela Lombardija, u kojoj je Bergamo, bude "crvena zona". Međutim, vlada je, umjesto toga, 9. marta "crvenom zonom" proglasila cijelu Italiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.