Radulović u zatvoru izboden makazama

Radulović u zatvoru izboden makazama

Pritvorenik Nikola Drecun (26) makazama je, ne improvizovanim bodežom, pokušao da ubije Ranka Radulovića, objavile su Vijesti pozivajući se na više neimenovanih sagovornika koji su imali uvid u video nadzor.

Drecun i njegovi dotadašnji zatvorski cimeri Mošo Paović, Nemanja Zurovac i Davor Avdić, napad na Radulovića navodno planirali su duže, a nalog za to dobili su od još neidentifikovanog organizatora kriminalne grupe.

Makaze kojim je pokušao da ubije šezdesetogodišnjeg Nikšićanina ukrao je iz zatvorske ambulante, rečeno je “Vijestima” nezvanično.

Na snimcima pregledanim i tokom saslušanja osumnjičenih u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), vidi se kako pritvorenici silazeći prema terenima za rekreaciju u Istražnom zatvoru staju ispred zatvorskog čuvara, čime su ga onemogućili da djeluje, dok je Drecun iz te grupe utrčao u krug u kojem je bio Radulović i dva puta ga ubo u leđa makazama.

Isti sagovornik kazao je da su vrata od kruga kojim je šetao Radulović bila zatvorena, ali ne i zaključana, što je osumnjičenom omogućilo da utrči u zabranjenu zonu.

Četvoricu pritvorenika, povezanih sa kavačkim kriminalnim klanom, Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, Drecuna i za pokušaj ubistva, a ostale za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

Na teret im je stavljeno i treće krivično djelo - ometanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora.

Radulović je uoči incidenta šetao sa cimerima iz svoje ćelije, a Drecun sa kolegama iz svoje sobe...

“Vijestima” je rečeno da je ista ekipa istovremeno već duže šetala odvojenim krugovima. Ta informacija nije zvanično potvrđena.

U toku je suđenje Raduloviću u podgoričkom Višem sudu, koji se tereti za stvaranje kriminalne organizacije.

Grupa kojoj navodno pripada, planirala je, prema optužnici, više likvidacija, među kojima i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina. Drecun je hapšen sredinom februara 2019. godine, a iz Uprave policije tada je saopšteno da su njihovi službenici u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je sakrilo improvizovanu eksplozivnu napravu u suterenu jedne stambene zgrade...

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni imao namjeru da skrivenu eksplozivnu napravu upotrijebi prilikom izvršenja teških krivičnih djela”, saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.