Miletića pretukli pripadnici egipatske zajednice, napad osudila i Unija Crnogoraca
Izvor: Twiter

Miletića pretukli pripadnici egipatske zajednice, napad osudila i Unija Crnogoraca

Povratnika u selu Opraške kod Istoka Petka Miletića fizički je pretučen i nanijete su mu tjelesne povrede, zbog kojih mu je u lokalnoj ambulanti ukazana medicinska pomoć.

Vijest o napadu objavio je tamošnji ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu, uz fotografije povrijeđenog Miletića i navode da je pretučen od strane Albanaca. Kasnije je utvrđeno da za napad nisu odgovorni kosovski Albanci, već da je ipak riječ o članovima egipatske zajednice.

Napad je osudila i Unija Crnogoraca Kosova 

"Unija Crnogoraca Kosova najoštrije osuđuje fizički napad na Petka Miletića, koji sa porodicom živi u selu Opraške u opštini Istok. Sve učestaliji napadi nad pravoslavnim življem te sistematsko uništavanje imovine nesumnjivo imaju za cilj dalje zastrašivanje i protjerivanje preostalih Srba i Crnogoraca sa Kosova. Vrlo je siptomatično da se ni ambasador Ferhata Dinoša ni Predrag Mitrović, direktor Uprave za Dijasporu Crne Gore ne oglašavaju po ovom pitanju iako je najveći broj žrtava upravo porijeklom iz Crne Gore. Na kraju, insistiramo da politički lideri kosovskih Albanaca, njihov civilni sektor i Kfor osude i pod hitno zaustave napade na Srbe i Crnogorce i na njihovu imovinu", saopštio je Slobodan M. Vujičić predsjednik Unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.