Ukusan desert sa bobičastim voćem: Ljetni puding od tost hljeba
Ilustracija

Ukusan desert sa bobičastim voćem: Ljetni puding od tost hljeba

Ljetnji puding je divan stari engleski desert sa bobičastim voćem i veoma je jednostavan za pripremu.

Sastojci:

150 g jagode

150 g borovnice

150 g maline

150 g kupine

150 g višnje

šećer

tost hljeb (veći parčići)

ekstrakt vanile

Priprema:

U tiganj stavite višnje sa šećerom. Kada višnje puste sok dodajte jagode. Kada jagode puste sok dodajte kupine. a zatim borovnice, kratko kuvajte i na kraju dodajte maline.

Kad dodate maline isključite šporet i ostavite tiganj na vreloj ringli. Posle par minuta sklonite i dodajte ekstrakt vanile.

Procijedite voće, ali sačuvajte tečnost.

Isjecite ivice tost hljebu. Uzmite posudu za puding (treba da bude okrugla sa ravnim dnom). Jednu sredinu tosta isjecite u obliku kruga od voća i stavite na dno posude.

Dva ili tri parčeta tosta isjecite u obliku trougla, ali sa ravnim vrhom umjesto špica. Obložite ivice posude tim tostom.

Ubacite voće u sredinu posude (lijepo napunite), a zatim zatvorite sa hljebom koji ste isjekli u obliku pravouganika. Svako parče hljeba umočite u tečnost od voća.

Stvaite tanjirić na vrh posude da malo pritisnete smjesu. Preko toga stavite teglicu džema ili nešto te težine. Ostavite u frižideru nekih 6 sati (može i preko noći).

Nakon tog vremena prebacite na tanjir i vaš puding je gotov. Ako vam je ostalo tečnosti od voća možete njom da prelijete puding. Ukrasite sladoledom od vanile.

Prijatno!

 

Stvar ukusa 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.