Ovaj pas je viši od prosječnog košarkaša (FOTO)
Foto: Instagram

Ovaj pas je viši od prosječnog košarkaša (FOTO)

Njemačka doga Fredi 2017. oborio je svjetski rekord. Proglašen je najvišim psom na svijetu.

Kad stane na zadnje noge, dostigne visinu od 2,13 metara, što je sedam i po centimetara više od prosječnog košarkaša, prenosi Radiosarajevo.ba

Zvuči nevjerovatno, ali Fredi se prošlog mjeseca ponovno upisao u Ginisovu knjigu rekorda. Ovoga puta kao najstarija živa njemačka doga.

Porodica mu je organizovala posebnu rođendansku zabavu koja je uključivala pseću tortu i brojne druge poslastice koje Fredi voli. 

Kao i brojne druge velike pasmine, njemačka doga ima kraći životni vijek. Dožive najviše osam ili devet godina, ali prosjek je šest do sedam. 

"Srećna sam što još uvijek imam Fredija. Užasno je razmažen i dobije sve što poželi", otkrila je njegova vlasnica za Mirror.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.