Sjeverna Makedonija ukinula vanredno stanje
Ilustracija

Sjeverna Makedonija ukinula vanredno stanje

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da se poslije 86 dana ukida vanredno stanje, ukazujući da ako ne budu održani izbori zemlja ulazi u političku i bezbjednosnu krizu.

Za mjere kao što je policijski čas, karantin i krizno stanje na dijelu teritorije ili na teritoriji cijele države postoji zakonska regulativa i nema potrebe da na snazi ostane vanredno stanje da bi se te mjere primijenile, rekao je Pendarovski. 

Ministarstvo zdravlja Sjeverne Makedonije saopštilo je da je za posljednja 24 sata urađeno 1.045 testova i da su registrovana 164 nova slučaja, a dvije osobe su preminule, prenosi 21TV.

U Sjevernoj Makedoniji ukupno je od početka epidemije registrivan 3.701 slučaj, ozdravila su 1.694 pacijenata, a preminuo je 171 pacijent.

U ovom trenutku aktivno je 1.836 slučajeva, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.