Poziv za srednjoškolke i srednjoškolce  za učešće u projektu „Gradovi po mjeri mladih“
Foto: PR Centar

NVO Juventas

Poziv za srednjoškolke i srednjoškolce za učešće u projektu „Gradovi po mjeri mladih“

Srednjoškolke i srednjoškolci koji žele da članstvom u omladinskoj radnoj grupi aktivno učestvuju u kreiranju društva zasnovanog na potrebama mladih, te da steknu nova znanja, iskustva i prijatelje, mogu se prijaviti za učešće u projektu „Gradovi po mjeri mladih“, navodi se u pozivu nevladine organizacije (NVO) Juventas.

Poziv je otvoren za učenice i učenike prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Crnoj Gori, a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem upitnika na sljedećem linku.

„Učešćem u projektu srednjoškolci/ke dobijaju priliku da pohađaju obuku na temu društvenog aktivizma, uče o važnosti participacije mladih, društvenom aktivizmu, društvenim pokretima, kao i idejama i ljudima koji su mijenjali svijet, te da budu članovi/članice omladinske radne grupe koja će raditi na razvijanju novih mehanizama učešća mladih na lokalnom nivou“, saopšteno je iz Juventasa, prenosi PR Centar.

Mladi će, kako su kazali u Juventasu, imati priliku da učestvuju na sastancima sa predstavnicima opština, da rade na promociji i zagovaranju kreiranih mehanizama, učestvuju u organizaciji događaja u različitim gradovima Crne Gore, ali i da steknu nove prijatelje i rade na razvijanju svojih ideja.

Obuka od pet dana biće organizovana u prvoj polovini jula u nekoj od opština u sjevernoj regiji Crne Gore, a troškove putovanja, hrane, smještaja, odnosno svih drugih aktivnosti vezanih za program snosi organizator. Iz Juventasa su naglasili da će tokom organizacije obuke i drugih aktivnosti posvetiti posebnu pažnju poštovanju fizičke distance od dva metra i drugih mjera u skladu sa preporukama NKT i IJZCG.

Rok za slanje prijava je 21. jun, nakon čega će tim Juventasa pregledati pristigle prijave i kontaktirati srednjoškolce koji uđu u uži krug. Dodali su da će konačnom odabiru i selekciji učesnika prethoditi skype intervjui, nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora o članstvu, a po završetku projekta, biće obezbijeđeni sertifikati o članstvu u omladinskoj radnoj grupi.

„Izuzetno je važno promovisati značaj participacije mladih u društvenom životu i obezbjediti mladima priliku da učestvuju u kreiranju društva po svojoj mjeri. Obaveza svih nas je da podstaknemo i obezbjedimo uslove za aktivizam mladih, jer je to najbolji način da se unaprijede kapaciteti i položaj mladih, ali i crnogorsko društvo u cjelini“, poručeno je iz te nevladine organizacije.

U slučaju da imaju dodatna pitanja u vezi sa pozivom za učešće u projektu, zainteresovani srednjoškolci i srednjoškolke mogu kontaktirati Juventasov tim putem mejla [email protected] ili putem Juventasovih naloga na instagramu i facebooku.

Projekat „Gradovi po mjeri mladih II“ nevladina organizacija Juventas realizuje uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.