Sjeverna Makedonija sa najviše aktivno oboljelih u regionu
Foto: Pixabay

Stopa smrtnosti u Crnoj Gori je 2,78 odsto

Sjeverna Makedonija sa najviše aktivno oboljelih u regionu

U regionu je najveći broj aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika registrovan u Sjevernoj Makedoniji, na drugom mjestu je Kosovo, a na trećem Bosna i Hercegovina.

U Sjevernoj Makedoniji je registrovan 81 aktivno oboljeli na 100 hiljada stanovnika, na Kosovu 19, a u BiH 16 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika.

Na četvrtom mjestu je Albanija sa 12 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, zatim slijedi Srbija sa sedam, i Hrvatska i Slovenija sa po jednim aktivno oboljelim na 100 hiljada stanovnika.

Agencija MINA stopu aktivnih slučajeva u Srbiji računa na osnovu broja aktivno oboljelih, koji je dostupan na sajtu www.covid19.rs i broja stanovnika te države, koji prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, iznosi 6,98 miliona.

U regionu je najviše zaraženih koronavirusom u odnosu na broj stanovnika registrovano u Srbiji, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na trećem BiH.

U Srbiji su registrovana 1.724 zaražena na milion stanovnika, u Sjevernoj Makedoniji 1.701, a u BiH 801 zaraženi na milion stanovnika.

Na četvrtom mjestu je Slovenija sa 719 inficiranih na milion stanovnika, zatim slijede Hrvatska sa 551, Crna Gora sa 514 i Albanija sa 481 inficiranim na milion stanovnika.

Broj inficiranih izražava se na milion stanovnika radi kvalitetnijeg upoređivanja.

U odnosu na broj inficiranih najveća smrtnost je u Sloveniji, 7,33 odsto, BiH 5,58 odsto, zatim Sjevernoj Makedoniji 4,78 odsto i Hrvatskoj 4,71 odsto.

Stopa smrtnosti u Crnoj Gori je 2,78, Albaniji 2,45 i Srbiji 2,08 odsto.

Najviše testiranih u odnosu na milion stanovnika je u Srbiji, 41.953 na million stanovnika, na drugom mjestu je Slovenija sa 40.969, a na trećem mjestu Crna Gora sa 23.438.

Na četvrtom mjestu je BiH sa 21.003 testirana na million stanovnika, Sjeverna Makedonija sa 19.188 i Hrvatska sa 17.102 testirana na milion stanovnika.

Ukupan broj oboljelih u Crnoj Gori od početka dešavanja je 324.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.