Carević: Vlast u Budvi nije promijenjena, ona se uspostavlja na izborima
Marko Carević

Carević: Vlast u Budvi nije promijenjena, ona se uspostavlja na izborima

Vlast u Budvi nije promijenjena jer nju ne može da mijenja nekolicina odbornika koje je korupcija okupila, saopštio je Marko Carević, navodeći da se vlast uspostavlja na izborima.

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković izglasali su ranije danas nepovjerenje predsjednicima budvanske opštine i Skupštine, Careviću i Krstu Radoviću.

„Mi smo jedina legitimna vlast u Budvi, jer smo izraz volje građana na posljednjim izborima koji su nosioci suvereniteta, a to nikako ne mogu biti oni koji političkom korupcijom žele da je nasilno uspostave“, navodi se u reagovanju Carevića.

Prema njegovim riječima, partijski skup koji je održan u kafiću je pravni i politički nonsens, i apsolutno je neobavezujući za legitimne organe Opštine Budve, državne institucije i sudske instance.

Carević je kazao da „performans“ koji je danas izveden u Turističkom naselju „Slovenska plaža“ još jednom dokazuje neozbiljnost i beskrupuloznost onih koji su u tome učestvovali.

„Poručujem da im nećemo predati vlast i dozvoliti im da prekroje izbornu volju, kao i da ćemo ih na narednim izborima poništiti ubjedljivije nego 2016. godine“, istakao je Carević.

On je kazao da su u pogledu inicijativa za njegovo i razrešenje predsjednika skupštine, ispoštovani svi zakonski i podzakonski uslovi i jedina legitimna sjednica je ona čiji je nastavak zakazan za 29. jun.

„Sve ostalo je smiješan pokušaj da se na vlast dođe bez izbora i to prekrajanjem izborne volje političkom korupcijom. Za mene je danas bio redovan radni dan i tako će biti u periodu koji slijedi. Nećemo dozvoliti da se vlast mijenja po hotelima već će se to morati razriješiti na izborima“, poručio je Carević.

Podsjećajući da je, svjestan finansijske dubioze u kojoj se Opština Budva nalazi, od trenutka nastupanja blokade svih računa, više puta razgovarao sa ministrom finansija Darkom Radunovićem sa ciljem da se u novonastaloj situaciji organizuje sastanak i pronađe način za rješavanje.

„Imajući u vidu da je danas za mene i sve funkcionere Opštine Budva bio redovan radni dan, imao sam sastanak u Vladi. Tema je bila eventualno pronalaženje modaliteta da se računi Opštine Budva deblokiraju", rekao je Carević.

Kako je kazao, na sastanku je bilo riječi i o navodnoj uzurpaciji zemljišta.

"Tako da smo raspravljali o obje teme, a sami termin održavanja sastanka je odredio potpredsjednik Vlade“, rekao je Carević.

On je poručio da će od prvog do poslednjeg dana obavljanja funkcije predsjednika opštine raditi u interesu građana.

„Onima koji su umislili da su danas uspostavili vlast poručujem da nema tog zakona, Ustava ili propisa koji će legalizovati njihovu pravnu i političku brljotinu koju su danas napravili, o čemu će im građani suditi u vremenu koje dolazi“, kazao je Carević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.