Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo pola miliona eura pomoći klubovima
Nikola Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Janović pozvao klubove da pripreme održe u Crnoj Gori

Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo pola miliona eura pomoći klubovima

Vlada Crne Gore je danas usvojila Informaciju o finansijskoj podršci sportskoj oblasti u sanaciji posljedica izazvanih pandemijom Covid-19.

Ministarstvo sporta i mladih informisalo je danas Vladu da će sportskim klubovima opredijeliti finansijsku pomoć, preko nacionalnih sportskih saveza,kako bi im omogućilo brži povratak u normalne uslove za rad. Konkretno, iz resornog Ministarstva je saopšteno da će se sportskim klubovima opredijeliti čak 500.000 eura.

“Od značaja je napomenuti da ovo nije jedini benefit koji je Vlada omogućila, već da su sportski klubovi oslobođeni i od plaćanja zakupnine školskih sportskih sala u periodu od 1.aprila do 1.juna, kao i da su im omogućene određene poreske subvencije", istakao je Janović.

On je sugerisao nacionalnim sportskim savezima da, pri organizaciji sportskih priprema, imaju u vidu značaj održavanja istih u okvirima naše države u cilju dodatne promocije Crne Gore, kao sportske i turističke destinacije.

"Iako su ove godine otkazane Olimpijske igre kao i najznačajnija evropska i svjetska takmičenja zbog globalne pandemije koronavirusa, kao i da je rebalansom Ministarstvo sporta i mladih pretrpjelo značajne izmjene budžeta, savezima su, bez obzira na navedeno, minimalno umanjena sredstva za realizaciju njihovih programskih aktivnosti. Konkretno, od rekordnih 4.623.000 eura, koliko je ove godine opredijeljeno nacionalnim sportskim savezima, od 3-15% će biti umanjenje sredstava, u zavisnosti od visine iznosa koji je opredijeljen pojedinačno na javnom konkursu", navodi se u saopštenju Janovića.

Ističe da je cilj Vlade i konkretno Ministarstva sporta i mladih da ovim putem saniraju posljedice koje su zadesile sportsku oblast, te da omoguće da se obaveze prema sportistima u potpunosti realizuju, što je ujedno i dokaz da država i u ovim izazovima stoji iza svojih sportista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.