Još 41 osoba zaražena koronavirusom u BiH, Slovenija bez novozaraženih
Ilustracija

Još 41 osoba zaražena koronavirusom u BiH, Slovenija bez novozaraženih

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini registrovan je 41 slučaj novozaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj oboljelih od početka porastao na 2.822.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 279 uzoraka i potvrđeno je da su 23 osobe pozitivne na koronavirus, 16 iz Sarajeva, po dvije iz Travnika i Zenice, te po jedna iz Maglaja i Trnova, prenosi Beta.

U RS su u posljednja 24 časa testirana 324 laboratorijska uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 18 osoba: šest iz Banjaluke, po tri iz Zvornika i Šamca, po dvije iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora.

U BiH je od početka pandemije od posljedica koronavirusa umrlo 160 ljudi.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Kantonu Sarajevo, tamošnji Krizni štab pozvao je građane da primjenjuju sve propisane mjere i preporuke navedene u naredbi Federalnog kriznog štaba, koje su i dalje na snazi.

"Pozivamo stanovnike da obavezno nose zaštitne maske, poštuju fizičku distancu, izbegavaju rukovanja i grljenja, učestalo i detaljno peru ruke toplom vodom i sapunom ili koriste dezinficijense na bazi alkohola, intenzivno održavaju ličnu higijenu, te čiste, dezinfikuju i provjetravaju prostor u kojem boravi i rade", saopštio je Kanton Sarajevo.

Slovenija bez novozaraženih

U Sloveniji u posljednja 24 sata nije registrovan novi slučaj koronavirusa, niti smrtni slučaj, objavljeno je danas na sajtu slovenačke vlade.

Od novog koronavirusa oboljelo je ukupno 1.488 osoba, dok je 109 preminulo, a poslednji smrtni slučaj zabilježen je 1. juna, prenosi STA.

Trenutno, u toj zemlji je aktivno 15 slučajeva, od kojih je šest osoba hospitalizovano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.