Radović zabranio 'novoj većini' ulazak u zgradu lokalnog parlamenta
Krsto Radović, Foto: Pobjeda

"Jedina legitimna sjednica je ona zakazana 29. juna"

Radović zabranio 'novoj većini' ulazak u zgradu lokalnog parlamenta

Predsjednik SO Budva Krsto Radović odbornicima novoformirane većine nije dozvolio da pristupe sali lokalnog parlamenta, kako bi se izjasnili o inicijativama za smjenu vlasti.

Radović je naveo kako je jedina legalna i legitimna sjednica na kojoj može da raspravlja o tom pitanju ona koju je on zakazao za 29. jun.

Odbornici nove većine su potom napustili opštinske prostorije, a nekolicina građana okupljena oko zgrade ispratili su ih povicima "lopovi", prenosi Pobjeda.

Liderka Crnogorske Anđela Ivanović kazala je kako sprječavanje odbornika da pristupe svojim radnim mjestima predstavlja grubo kršenje zakona.

Ivanović je kazala da je odbornicima, njima 17 danas zabranjeno da uđu salu koja je predviđena za održavanje SO.

"Mi smatramo da se radi o grubom kršenju zakona. Da je predsjednik SO asolutno zloupotrijebljen i da će zbog tog kršenja zakona snositi ozbiljne sankcije. O svakom našem daljem koraku ćemo obavijestiti javnost. Nama odbornicima se ne dozvoljava da dođemo na naša radna mjesta. Poručujem budvanskoj i crnogorskoj javnosti da je skupština tamo gdje ima uslova za njeno održavanje, a to je gdje postoji kvorum, a to je 17 odbornika, jer 17 odbornika je svakako više od 16", istakla je Ivanović, prenose Vijesti.

Šef kabineta gradonačelnika Budve, Nikola Jovanović poručio je da "gospoda ukoliko hoće da budu parlamentarna i demokratska i žele da rade po zakonu moraće da dođu na sjednice zakazane za 29. jun".

Odbornik Demokrata Dragan Krapović kaže kako je dužnost predsjednika SO da štiti način i da je Krsto Radović tako i postupio. 

Ispred zgrade SO Budva došao je i lider Pokreta za promjene (PZP) i član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević i lider SNP -a Vladimir Joković.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.