Ovo je pet najvažnijih modnih pravila za „stilsko ljeto“ (FOTO)
Foto: Instagram

Ovo je pet najvažnijih modnih pravila za „stilsko ljeto“ (FOTO)

Za „stilsko ljeto“ se pravi modni stručnjaci drže malih modnih pravila koje smo mi uglavnom nesvjesno, sigurno već više puta prekršile.

Ovo je pet najvažnijih:

1. Biranje pogrešnih materijala

61750677haljinahaljinanatockice

Odjeću od sintetičkih materijala imamo sve mi (više ili manje) kod kuće. Budimo iskrene: što se tiče cijene, komadi odjeće od poliestera, poliamida ili poliakrila znatno su povoljniji. Međutim, ljeti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno se više znojimo. Ljetna odjeća mora da bude lagana i prozračna. Pamuk, svila, lan i šifon su nam stoga najbolji prijatelji u ljetnim danima.

2. Nošenje pogrešnog donjeg rublja

profimedia03479192941000x0

Kao što smo već napisale, ljeti moramo da budemo transparentno obučene. Razlog više da nosimo odgovarajuće donji veš. Na primjer, zbog preuskog veša ili grudnjaka mogu da nastanu ružne udubine koje su vidljive kroz odjeću. Boja je takođe odlučujuća: ako se donji veš vidi kroz laganu ljetnu odjeću, cijeli izgled djeluje nekako jeftino. Stoga crno donje rublje nije baš dobrodošli ljeti.

3. Čudne kombinacije boja

12

Konačno je ljeto i sada možemo da kombinujemo više boja. Ćao, ćao dosadna zimska odjeća – pozdrav, šarena ljetna!

Međutim, prije nego pretjeramo sa jakim bojama, treba da mislimo na neka pravila. Generalno vrijedi: Nemojte da kombinujete više od tri različite boje. Još jedan sjajan trik je da se držiš iste porodice boja. Na primjer, ako ćete da pomiješate tamnoplavu s tirkiznom i svijetloplavom, izgled će da bude vrlo harmoničan. Uostalom: Bijelo je ljeti uvijek poželjan partner u svim kombinacijama za sve šarene ljetne boje. 

4. Previše accessoiresa

Untitled

Ljeti stalno nosimo sunčane naočare, to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu za mobilni i novčanik. I to već izgleda kao da smo uzele cijeli štand sa suvenirima. Kako ne bismo djelovale prenatrpano, treba da stanemo na kočnicu i da dobro razmislimo koji accessoires zaista treba da imamo. Manje je više!

5. Nošenje pogrešnog broja

enahaljina

Zadnji tren si naletjela na rasprodaju i kupila si preuske komade odjeće (misleći kako ćeš da smršaš do sljedećeg ljeta). Sada se ti komadi s rasprodaje nalaze u nekom kutku ormara. Zato uvijek moraš da procijeniš šta kupuješ – naime, ako ti odjeća dobro stoji, svaki pogled izgleda sjajno, piše Miss7.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.