Svi vaši podaci su dostupni hakerima ako vam je ova opcija aktivirana
Ilustracija

Svi vaši podaci su dostupni hakerima ako vam je ova opcija aktivirana

Osim što su svi vaši podaci dostupni hakerima, vaš broj je i dostupan svima na Google pretraživaču.

Kompanija Google kritikovana je zbog odavanja privatnih podataka korisnika, a sada je počelo i indeksiranje brojeva telefona preko kojih smo napravili WhatsApp naloge. To znači da, ukoliko je jedna opcija aktivirana na našem nalogu, svi brojevi telefona mogu da se neželjeno prijave na Google.  

Naime, opcija "Click to chat" koju je aplikacija WhatsApp uvela kako bi lakše pronašli kontakte na internetu zapravo otkriva naš broj telefona u Google pretragama. 

Ovom opcijom se pomoću linka može da uspostavi WhatsApp razmjena poruka sa bilo kim, a ako vi sa takvom osobom komunicirate, u jednakoj ste opasnosti da i vaš broj telefona postane dostupan svima na Google.

Prilikom klika na „Click to chat“ vaš broj proslijeđen je u URL stringu i pohranjen je u meta podatke. Kako trenutno ne postoji zakon ili odredba kojom Google ne smije da kupuje informacije iz metapodataka, vaš telefon tako naknadno može da se nađe Google pretragom. 

 

Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.