Bošković sa vojnicima: Služenje vojnog roka omogućava da mladi spoznaju svoje fizičke i psihičke granice

Druženje u Danilovgradu

Bošković sa vojnicima: Služenje vojnog roka omogućava da mladi spoznaju svoje fizičke i psihičke granice

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao kasarnu 'Milovan Šaranović' u Danilovgradu.

Na neformalnom druženju sa vojnicima po ugovoru i dobrovoljcima koji su na obuci ministar je imao priliku da čuje kakve su njihove impresije.

"Kroz razmjenu informacija i gledišta na projekat dobrovoljnog služenja vojnog roka koji smo pokrenuli prije dvije godine, sagledali smo iz prve ruke koje su to zamke koje mladog čovjeka sprečavaju da se oproba u tom zanimanju, koje je prije svega vrlo časno i izazovno, traži odricanja, dok istovremeno omogućava da mladi čovjek spozna svoje fizičke i psihičke granice",  kazao je ministar Bošković i dodao da time postaju spremniji za današnji, moderan život.

4999126023615f2998be9o

Razgovaralo se o raznim mogućnostima, o prijemu u službu, kao i obrazovanju na stranim akademijama. Nakon druženja u parku u okviru kasarne, ministar i načelnik Generalštaba su sagledali i isprobali mogućnosti hrvatske puške VHS2.

"U procesu smo modernizacije i lakog pješadijskog naoružanja, a jedan od mogućih dobavljača je HS Produkt iz Hrvatske, sa kojim od ranije imamo dobru saradnju. To je bila odlična prilika da se upoznamo sa mogućnostima i kvalitetima tog naoružanja. U narednom periodu odlučićemo sa kojim dobavljačem ćemo ići u realizaciju jednog ovakvog poduhvata", zaključio je ministar.

499915046122a0eb24ea1o

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.