Velika Britanija: Ponovo se otvaraju parkovi i zoo vrtovi, škole ostaju zatvorene
Ilustracija

Velika Britanija: Ponovo se otvaraju parkovi i zoo vrtovi, škole ostaju zatvorene

Velika Britanija planira da ponovo otvori zoološke vrtove, safari parkove i pozorišta kao dio ublažavanja mjera ograničenja donijetih zbog pandemije koronavirusa.

Ovaj potez premijera Borisa Džonsona takodje je naišao na kritike kao i najava da nije moguće ponovo otvaranje osnovnih škola prije leta kako je bilo planirano.

Iako su mnoge osnovne škole otvorene za učenike čiji roditelji rade na ključnim mjestima, Vlada premijera Džonsona željela je da pruži priliku svim učenicima da se nakon višemjesečnog pohadjđanja nastave od kuće vrate u školske klupe.

Škole ipak nisu imale dovoljno prostora da odgovore na zahtjeve vezane za socijalno distanciranje.

Vlasti kažu da se nadaju da će otvaranje parkova i zooloških vrtova pomoći porodicama da provedu vrijeme napolju, gdje je šansa za dobijanje virusa mnogo manja.

Londonski zoološki vrt i druge atrakcije širom zemlje upozorile su da će propasti ukoliko uskoro ne dobiju pomoć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.