Evropsko prvenstvo za rukometašice duže za jedan dan
Foto: RSCG

U Norveškoj i Danskoj

Evropsko prvenstvo za rukometašice duže za jedan dan

Evropsko prvenstvo za rukometašice, koje će biti odigrano od 3. do 20. decembra ove godine u Norveškoj i Danskoj, trajaće za dan duže nego prethodno u Francuskoj, saopštila je Evropska rukometna federacija (EHF).

Navodi se da će najbolje četiri selekcije, koje se domognu npolufinala, imati dan više odmora pred finalni vikend u Oslu.

Žrijeb grupa biće obavljen 18. juna u Beču, a Crna Gora će biti žrijebana iz trećeg šešira.

Učestvovaće 16 reprezentacija, koje će biti podijeljene u četiri šešira na osnovu plasmana sa prethodnog prvenstva.

Iz trećeg šešira, osim Crne Gore, biće žrijebane i Njemačka, Srbija i Španija.

U prvom šeširu su Francuska, Rusija, Holandija i Rumunija, u drugom Norveška, Švedska, Mađarska i Danska, a u četvrtom Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska.

Organizatori su odlučili da će Danska prvi krug igrati u Herningu (grupa A), a Norveška u Trondhajmu (grupa D).

U Trondhajmu će igrati i reprezentacije izabrane u grupu C u kojoj je Holandija.

Švedska će predvoditi grupu B u Frederikshavnu.

Sljedeći krug igraće se u Stavangeru u Norveškoj i u Herningu u Danskoj, dok će se utakmice finalnog vikenda igrati u Telenor Areni u glavnom Oslu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.