MORT

Srušen nelegalni objekat MCP kod Ulcinja

U Zoganju kod Ulcinja jutros se pristupilo rušenju nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVIII vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

Kako je saopšteno iz MORT-a, objekat je građen suprotno Zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz člana 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

"Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (Pravoslavnoj crkvenoj opštini Ulcinj) koja je izvodila nedozvoljene radove je Rješenjem br. UPI 071/8- 134/2 od 04.06.2020 zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve. Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, donijeto je shodno ovlašćenjima Urbanističko-građevinskog inspektora rješenje o rušenju nelegalnog objekta čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma", naveli su iz MORT-a.

Ovim povodom oglasila se Mitropolija crnogorsko-primorska, koja je saopštila da su nadležne institucije u Crnoj Gori počele rušenje konaka u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja.

"Jutros su opkolili konak, počeli da ga ruše, a policija ne dozvoljava nikome da priđe”, kazao je mještanin Ulcinja, prenosi sajt Mitropolije.

Indikativno je, kako navode, da se ovo događa nakon odluke Crkve da nastavi protestne litije.

"Jutrošnji događaj pokazuje koliko je Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije bio u pravu kad je izjavio nakon izlaska iz pritvora da crnogorska vlast sada ratuje protiv Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca", piše na sajtu MCP.

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.