Njemačka do 31. avgusta produžava zabranu dolaska građana koji nisu iz EU
Ilustracija

Njemačka do 31. avgusta produžava zabranu dolaska građana koji nisu iz EU

Njemačka planira da produži do 31. avgusta zabranu dolaska građana zemalja koje nisu članice Evropske unije, izjavili su neimenovani izvori iz njemačke vlade.

Oni su dodali da Berlin savjetuje svojim državljanima da ne idu na krstarenja zbog posebnih rizika od korona virusa.

Kako je rečeno Rojtersu, očekuje se da će kabinet usvojiti sjutra tu odluku.

Njemačka je spremna da ukine zabranu putovanja za države članice Evropske unije i Veliku Britaniju, Island, Norvešku, Lihtenštajn i Švajcarsku od 15. juna ukoliko ne bude zabrana ulaska u te zemlje i obimnih restriktivnih mjera.

Njemački ministar inostranih poslova Hajko Mas prošle sedmice je pozvao Nijemce da ne putuju u Britaniju sve dok je tamo na snazi 14-dnevni karantin za turiste.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.